Válságtanácsadás vállalkozásoknak

Válságmenedzsment és Válság tanácsadás

Nehéz helyzetbe került a vállalkozása?
Nem tudja, hogy kihez forduljon?

A vállalkozók számára a válságmenedzsment ma már nem ismeretlen kifejezés, hiszen a válsághelyzetben, bajban lévő cégek esetén speciális intézkedésekre van szükség. Ki kell deríteni, hogy milyen okok miatt került bajba a vállalkozás, és azok ismeretében meg kell találni az adott helyzetre alkalmas megoldást. Ezekre tudunk nemcsak tanácsokat, de megoldást is adni. Segítséget nyújtunk a menedzsmentnek/vállalkozóknak a válság leküzdéséhez és a vállalkozás megerősítéséhez. Ezen irányú szolgáltatásaink:

 • Cégátvilágítás, cég gyenge pontjának feltárása
 • Vészforgatókönyv kidolgozása
 • Válságmenedzselés (elsősorban pénzügyi)
 • Plusz bevételi lehetőségeire is fényt derítünk.
 • Az értékesítésben, a marketingben is segítünk a leghatékonyabb megoldás megtalálásában.
 • Felderítjük a vállalkozás jövedelmezőségének és hatékonyságának növelési lehetőségeit.
 • Stratégiai lépések kidolgozása.

Összefoglalva: Rengeteg kis költségű, ám nagyon hatékony módszert fogok mutatni a vállalkozása fellendítéséhez.

A válság nem ritkán az újrakezdés lehetőségét jelenti!

Tudja-e:

 • mely problémák veszélyeztetik a fennmaradást?
 • melyek a vállalkozásának erős, illetőleg gyenge pontjai?
 • milyen a vagyoni- és tőkestruktúra megoszlása? (Eredmények értékelése, termékanalízis: nyertesek/vesztesek, befolyásolható/nem befolyásolható költségek)
 • a tulajdonos, hogy a partnerek mennyi pénzzel tartoznak a cégnek?
 • hogy mennyit és mikor kell különböző költségekre kifizetni?
 • hogy a cég pillanatnyi helyzetében a bevételek fedezik –e a kiadásokat?

Szolgáltatásunk keretében felmérjük cégük aktuális pénzügyi helyzetét, és nem csak kintlévőségüket hajtjuk be, hanem vállaljuk szállítóikkal, hitelezőikkel, pénzintézeteikkel való kapcsolattartást, és ennek keretében reorganizáljuk társaságuk működését. A folyamat során a rendelkezésre álló adatok alapján feltérképezzük a vállalat állapotát, felmérjük a vállalkozását sújtó zavarok lehetséges külső és belső okait, meghatározzuk a veszteségforrásokat, a likviditási pozíciókat, a pénzzé tehető aktívákat. Társaságunk nemcsak és kizárólag a hosszabb, és bonyolultabb válságkezelési folyamatok megoldásában vállal szerepet, hanem az egyszeri, és konkrét problémához kötődő tanácsadói tevékenység is feladataink között szerepel.

A válság helyes kezelésével biztosítható a vállalkozás további működése! Egy bajban lévő vállalkozásnak ehhez szinte minden esetben külső segítségre van szüksége. Az eljárás során segítséget tudunk nyújtani abban, hogy a vállalkozás vezetői továbbra is az üzletszerzéssel, a vállalkozás működtetésének napi ügyeivel tudjanak foglalkozni.

Ebben a helyzetben fokozottan igaz a mondás: aki időt nyer, életet nyer.

Ha írásunkat elolvasva úgy érzik, a leírtak akár csak részben is ráillenek az Önök cégére, erre a linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Válság tanácsadás vállalkozásoknak

DÍJAZÁS (Általános leírás árainkról, mert mi nem titkolózunk)

A tanácsadási díj megállapodás szerinti óradíj, projektdíj vagy folyamatos megbízási díj, melyek költségként elszámolhatók.

• Óradíj

Elsősorban konzultációs tanácsadás esetén alkalmazandó, de egyszeri tanácsadás esetén is előnyös lehet. (Óradíjban történő megállapodás esetén ügyfeleinket előzetesen tájékoztatjuk a feladat elvégzéséhez szükséges időről. Ugyanakkor fontos tudni ezen előzetes kalkuláció mindig az ügyfél tájékoztatása alapján történik. Az Ön érdeke is minden releváns információ megosztása.) Az elvégzett munkákat megkezdett 0,33 óránként számoljuk, így díjaink előre tervezhetőek és csak az elvégzett munka után járnak.
Tanácsadási óradíj: 9 000,- Ft/óra. (Cégünk jelenleg alanyi ÁFA mentes.)

• Projektdíj

Nagyobb lélegzetű feladat (legalább 20 munkaóra) teljeskörű elvégzésére szól.
Projekt óradíj: 7 500,- Ft/óra. (Cégünk jelenleg alanyi ÁFA mentes.)

• Folyamatos megbízási díj

A tanácsadást igénybe vevő cég a megbízás idejére teljeskörű szolgáltatást kap. Ebben az esetben az óradíjnál vagy a projekt díjnál nagyságrendekkel kisebb az egységnyi költségráfordítás, hiszen az átalány díj mindig tervezhető, minden hónapban ugyanannyi. Ismerje meg complex csomagunkat.
Folyamatos megbízási díj: 100.000 Ft/hónap. (Cégünk jelenleg alanyi ÁFA mentes.) Illetve kérheti hosszútávú fix óradíjas konstrukciónkat is.

• Sürgősségi díjszabás

Tanácsadóként sok feladatunk van, melyeket időben egymás után, sorban tudunk megoldani. Ha Önnek aznap vagy már másnap sürgősséggel szüksége van a megoldásra, kérjük ezt előre jelezze, és +40% sürgősségi díjszabás alkalmazásával lehetséges ez is. (A sürgősségi díjat sosem alkalmazzuk folyamatos megbízóinknál.)

Erre a linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

businessandlaw